THE PINK DUST – DARK SEAS

‘The Pink Dust’ is een in 2014 opgerichte Amerikaanse alt.rockformatie rond een virtuoos muzikaal duo bestaande uit Roy Mitchell-Cárdenas en Cliff Littlefield, twee multi-instrumentalisten die liefst van al dagenlang in een studio gaan zitten om er te improviseren tot er uiteindelijk een nieuwe song is ontstaan. Elf van op dergelijke wijze gecreëerde composities werden nu samengebracht op “Dark Seas”, het nieuwe album van het duo dat volgt op hun in 2017 uitgebrachte cd “Ming”.

Roy Mitchell-Cárdenas speelt bij al deze tracks op gitaar, basgitaar, keyboards en drums terwijl Cliff Littlefield vooral op gitaren en bas meespeelt en bovendien ook voor de zangpartijen zorgt op alle nummers op deze plaat. Vaak zijn dat dromerig klinkende soundscapes waarin elektronische geluiden afkomstig van synthesizers de basissound bepalen.

Openingstrack “What’s This Love” is een bijzonder sfeervol nummer en ook de daaropvolgende tracks “Evermore”, “Innersine” en “Ruins” zorgen voor vlotjes dansbare en aangenaam beluisterbare muziek zonder daarbij te hard in de loeiende gitaren en beats producerende drums te vliegen. Onze favoriete nummers uit “Dark Seas” zijn het ritmische “In The Blood” en de meest dansbare track “Wide Awake”, naast de amper 2 minuten durende ballad en albumtiteltrack waarmee na zo’n 40 minuten een sfeervol en rustig einde komt aan dit al bij al best genietbare tweede studioalbum van ‘The Pink Dust’.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Sample Fuzz Records